Nettbutikk

Gå til kasse
 

2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Høgmo ny toppfotballsjef

15.12.2006

Per-Mathias Høgmo er ansatt som ny toppfotballsjef i NFF etter Roald Bruun-Hanssen. Høgmo tiltrer 31. januar.

Høgmo har lang erfaring som trener både for klubb- og landslag, med OL-gull med kvinnelandslaget i 2000 som et av høydepunktene. Høgmo sier at spillerutvikling, utdanning og landslagenes rammebetingelser vil være viktige fokusområder for han som toppfotballsjef.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på en spennende og utfordrende jobb i Norges Fotballforbund, og håper jeg kan bidra til at vi kan forsterke den positive utviklingen norsk fotball er inne i, sier Per-Mathias Høgmo.

Generalsekretær Karen Espelund er meget fornøyd med å ha fått en av norsk fotball mest erfarne trenere som ny toppfotballsjef.

- Per-Mathias Høgmo har en erfaring og kompetanse som er verdifull for norsk fotball, og jeg er glad for at han takket ja til jobben som toppfotballsjef, sier Espelund.

Høgmo har tatt sin utdanning ved Norges Idrettshøgskole, har NFFs høyeste trenerutdanning, og har i tillegg bred erfaring med lederutvikling. Han trekker frem utdanning og kompetansehevende tiltak som viktige virkemidler for norsk fotballs videre utvikling, og han vil jobbe nært med toppklubbene og Norsk Toppfotball for å styrke dette området.

- For at vi skal forsterke den positive utviklingen norsk fotball er inne i må vi styrke kompetansen både på trener- og ledersiden i toppklubbene. Tankene om å sette krav til kompetanse for ledere er positivt i så måte. I tillegg må vi se på hvordan vi kan styrke trenerutdanningen vår ytterligere, sier Høgmo.

Han understreker at det gjøres mye riktig, både i toppklubbene og i NFF, men at man alltid må lete etter forbedringspunkter.

- Referansenivået for nivået på norsk fotball ligger utenfor landets grenser. I internasjonal fotball er det ofte små marginer og detaljer som avgjør, og da må vi hele tiden jage forbedringspunkter, enten det gjelder treningsmetoder, kosthold, eller lederkompetanse, sier Høgmo.

Et annet område Høgmo vil jobbe spesielt med er spillerutvikling.

- En av NFFs viktigste oppgaver er å gi de som vil satse på fotball en mulighet til å utvikle sitt potensial innenfor sporten best mulig. Dette handler jo også på lang sikt om å sikre rekrutteringen til landslagene våre, sier Høgmo.

- A-landslagene er flaggskipene våre, og vi er alle opptatt av at de skal oppnå resultater internasjonalt. Da må vi sørge for at vi både har rekruttering, og at de som tar steget opp får et best mulig sportslig tilbud som gjør at de kan prestere optimalt, sier Høgmo.

Han trekker fram arbeidet med de aldersbestemte landslagene som et viktig virkemiddel i utviklingen av unge spillere.

- Vi har ti aldersbestemte landslag som til sammen spiller rundt 80 kamper i året. Dette er en viktig utviklingsarena for unge spillere. Gjennom de aldersbestemte landskamper blir de kjent med det internasjonale referansenivået, og får se hvor listen ligger i forhold til egen utvikling, sier den nye toppfotballsjefen.