Nettbutikk

Gå til kasse
 

2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Inge Thun er død

15.02.2008

Strømsgodset er rystet i grunnvollene etter at sjokkmeldingen om Inge Thuns plutselige bortgang nådde klubbhuset i formiddag.
Inge Thun er synonymt med Strømsgodsets aller største triumfer, han er en av de absolutt ypperste idrettsutøvere Drammen noensinne har fostret. Strømsgodset har mistet en av sine aller, aller fremste fotball og bandyspillere. En ekte legende er borte.

Inge Thun startet sin karriere i Strømsgodset som 6 åring, og levde hele sitt liv i og rundt klubben. Han gikk sammen med Steinar Pettersen og Tor Alsaker Nøstdahl på Rødskog skole, på samme aldersbestemte lag i SIF, både sommer og vinter. Trioen debuterte sammen på a-laget i fotball tidlig på 60 tallet. Fra 1963 og helt til han la opp på topp nivå i 1977 var Inge Thun Strømsgodsets keeper, ikke en eneste gang var han satt ut av laget! Inge Thun er i særklasse den beste keeperen SIF har hatt i klubbens 100 årige historie.

Inge var med på å spille Strømsgodset fra 4. divisjon i 1963 og til toppdivisjonen i 1967. Deretter ble det 10 uforglemmelige år i toppserien, med Serie og Cupmesterskapet i 1970 som det definitive høydepunktet. SIF ble også cupmester i 1969 og 1973, og spesielt det siste mesterskapet blir husket som Thuns mesterskap, og kanskje hans aller største kamp i SIF målet. Rosenborg presset oss i 90 minutter på, og avisene fokuserte i etterkant på Inge ”Blekksprut” Thun som tok alt som kom. Steinar P. scoret vinnermålet som brakte den store kongepokalen til Gulskogen til odel og eie.

På bandybanen spilte Inge ving på SIF-laget som ble Norgesmester hele 6 ganger. I tillegg var Inge med på det legendariske bandylandslaget som vant sølv i VM i 1965. Inge står også oppført med 4 landskamper for Norge i fotball og 13 i bandy. I tillegg spilte han en periode topphåndball for Sturla.

Inge Thun er den spilleren i SIF med flest obligatoriske kamper, 329. Denne rekorden har han sammen med kammeraten Tor Alsaker Nøstdahl, og er en rekord som sannsynligvis aldri vil bli slått.

Inge Thun ble meget fortjent hedret som æresmedlem i sitt kjære Strømsgodset på klubbens jubileumsfest i fjor. Inge var rørt til tårer, sammen med alle tilstedeværende. Han var stolt over utmerkelsen, og klubben var stolt og takknemmelig for å ha fostret en slik personlighet i klubben. Hederstegnet ble han tildelt i 1969.

Inge Thun var et midtpunkt i Strømsgodset. Senest i går (torsdag) var han flere timer på SIF Huset, hvor historiene og latteren som alltid satt løst. Inge elsket klubben, og klubben har alltid elsket han tilbake. Inge Thun er et begrep, ikke bare i Strømsgodset, men i hele fotball Norge. På idrettsbanen var han alltid en ener, utenfor banen alltid en ærlig, pliktoppfyllende, humørfylt og engasjert person som alle likte, og som hele Drammen hadde et forhold til.

Strømsgodset har mistet et medlem vi på ingen måte har råd til å miste, det blir et tomrom i klubben som aldri kan fylles. Dagen i dag er en meget tung dag for SIF og alle våre medlemmer. Flagget vaier på halv stang på Gulskogen, og a – laget vil selvfølgelig spille med sørgebånd i kveldens treningskamp i Fredrikstad.

Strømsgodset har mistet en idrettsutøver og personlighet vi aldri vil kunne erstatte, og våre tanker i sorgen går til Torild og Morten og den nærmeste familie.