Nettbutikk

Gå til kasse
 

2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni

Bjørn Petter - best kjent som BP

Bjørn Petter

23.04.2012

Bjørn Petter Ingebretsen er en fantastisk flott person, en som alle i SIF er veldig glad i og på alle måter har enorm respekt for. Bjørn Petter ble hentet til klubben av Dag Eilev Fagermo høsten 2005, som Spillerutvikler, og det er fortsatt spillerutvikling som står hans hjerte aller nærmest. Men nå er han Ronny Deilas mest betrodde og nærmeste medarbeider i den herlige gjengen som utgjør Strømsgodsets støtteapparat og trenerteam.

Tekst: Rune Marthinsen
Foto: Helge Helgesen


Selv har jeg alltid trodd at han er en Mjøndøling, men det er han jo ikke…

«Jeg er fra Solør, og vokste opp der og spilte faktisk over 300 a-kamper for Grue. I 1988 giftet jeg meg med Åse, og flyttet til Mjøndalen. Her har vi fått to flotte barn; Bjarne (24) og Marte (17) som begge spiller fotball, og som jeg har trent opp gjennom årene»

Bjørn Petters hobby, ved siden av yrket som fotballtrener, er nemlig … fotball! Ved siden av å være assistent trener for a-laget i SIF er han også trenerkoordinator i SIF Breddefotball for årsklassene 99, 98, 97 og 96…samt for hele Hokksund! Han har i alle år fulgt opp barna, også som trener, ved siden av sin aktive karriere som spiller i nevnte Grue, Åssiden og Hønefoss. Han har også trent Hønefoss, Hokksund og Vestfossens barn og unge, vært spillerutvikler i Buskerud Fotballkrets og på NTG og Lyn.

Han innrømmer at det ble utfordrende å være trener og far for sønnen Bjarne:
«Bjarne debuterte i Tippeligaen som 16 åring, for Lyn, og scoret faktisk 7 mål allerede første året. Men kanskje var dette for tidlig for han. At Bjarne nå spiller i Mjøndalen er jo kjempebra, og han også har begynt som spillerutvikler ved siden av. Nå håper jeg at han snart blir frisk av skaden slik at han og Mjøndalen får en god sesong» sier Bjørn Petter og fortsetter: «Bjarne valgte Mjøndalen fremfor SIF for to år siden, og «far/sønn – trener/spiller» problematikken er alltid vanskelig, for begge. Jeg har alltid respektert Bjarnes valg, og det er klart jeg er stolt av han»

Bjørn Petter har altså vært med i SIF siden oppturen startet, og jeg spør hvordan han ser på utviklingen de siste år.
«Jeg syns Strømsgodset hadde en lite gjennomtenkt strategi på spillerutvikling når jeg kom til klubben. Det har vært moro å være med, sammen med mange dyktige personer, å bidra til at SIF har blitt bedre på dette. Men det er alltid Hovedtreneren som er avgjørende for hvor mye klubben legger i dette. Dag Eilev var opptatt av dette, og Ronny er enda mer opptatt av å utvikle spillere. Og det har ALT å si» sier en engasjert Bjørn Petter Ingebretsen.

Og så fortsetter han, i vanlig stil å skryte av alle rundt seg:
«Jeg elsker å jobbe i Strømsgodset med det miljøet og de personene som er her. Ronny, Thomas (Andre Ødegaard) og jeg har vært sammen i mange år nå, og i fjor kom også Håkon Lunov til. Vi fungerer helt perfekt sammen, både faglig og sosialt. Vi stortrives! Resten av støtteapparatet er også helt topp, og jeg syns vi alle utfyller hverandre og at vi forbedrer og utvikler oss individuelt og sammen hele tiden»

Jeg spør til slutt om forventningene til dagens kamp, og årets sesong…og Bjørn Petter er ikke vanskelig å be…

«Viking er like oss, de har masse guts, masse entusiasme, mye ungt, mye fart. Viking er veldig gode! Men, vi gleder oss til kamp, og tror og håper at vi vinner igjen» Da jeg spør om hvor Strømsgodset havner på tabellen i år svarer Ingebretsen kort og konsist: «Jeg blir skuffa hvis det bare blir bronse!» før han ler godt og blir litt mer alvorlig og legger til: «Vi kan ta medalje dersom vi beholder våre beste spillere hele sesongen og er heldige med skader.
Dette er den klart beste stallen vi har hatt i SIF, vi har flere strenger å spille på og har i de første kampene hatt spillere på benken som kan utgjøre en forskjell. Alle som er glade i SIF kan glede seg til sesongen, men fotball er fotball og vi kommer aldri til å få noe gratis. Vi må bare fortsette å utvikle oss, jobbe hardt og være nøye. Kanskje kan vi overraske mange, ja til og med oss selv» smiler Norges mest sympatiske assistent trener, Bjørn Petter Ingebretsen.

Bosatt i Mjøndalen, men med hjerte for Strømsgodset!